HFDlogo3red

Događanja i obavijesti

Odjel za orijentalistiku

Poštovani članovi Hrvatskoga filološkoga društva,

pozivamo vas na skup posvećen prof. B. Lászlόu. Jednodnevni skup održat će se 9. listopada 2017. u Križevcima povodom 95. rođendana prof. B. Lászlόa.

Detaljnije informacije o skupu možete pronaći u pozivu.

 

Skup posvećen Bulcsúu Lászlόu (uz 95. rođendan)

Na poticaj gospođe Husinec, ogranak Matice Hrvatske Križevci, predlažemo da se 95. rođendan Bulcsúa Lászlόa čiji su posmrtni ostatci položeni u obiteljsku grobnicu njegove supruge Marije u Križevcima, obilježi znanstvenim simpozijem. Na taj bismo simpozij pozvali naše ugledne filologe, osobito one čije se djelovanje oslanja na rad profesora Lászlόa i predlažemo tri tematska bloka:

  1. Sjećanja profesorovih studenata, suradnika i prijatelja na druženja i susrete s njimež
  2. Lászlόov doprinos hrvatskom prevodilačkom i kulturnopovijesnom identitetu
  3. Jezikoslovni blok

Predviđeno je i utemeljenje bijenalne nagrade Bulcsú Lászlό za najbolje djelo iz filologije, a iznimno i za životno djelo. Zamišljeno je da se nagrada sastoji iz medalje s likom profesora bez novčanih dodataka.

Skup će se održati 9. listopada 2017. u Križevcima u prostorijama tamošnje čuvene biblioteke i trajat će od 10 sati ujutro do 18 sati navečer.

Zamišljeno je da će svaki blok voditi po jedan od uglednih filologa. Svi su pozvani da u prvom bloku iznesu po neko svoje sjećanje na susrete ili druženja s profesorom; za drugi i treći blok predviđena su po dva izlaganja na odabranu temu i nadamo se živoj diskusiju uz njih.

Molimo Vas da prijavite što je moguće prije svoje sudjelovanje na skupu, kao i da nam svatko tko može, bio ili ne bio u mogućnosti prisustvovati samome skupu, pošalje svoj tekst kao prilog zborniku radova koji kanimo objaviti u čast našega Profesora. Skupimo li dovoljno priloga do kraja kolovoza, pokušat ćemo zbornik radova pripremiti već za sam skup.

Hrvatsko filološko društvo

 

Kontakt:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Copyright © 2010 Hrvatsko filološko društvo. Sva prava pridržana. Pravne napomene i privatnost 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.