HFDlogo3red

Dani Ive Škarića

Treća međunarodna konferencija o retorici „Dani Ive Škarića”
Postira na Braču
20. – 23. travnja 2016.

http://dis.hfiloloskod.hr/index.php/hr/

Organizatori:

Odjel za fonetiku Hrvatskoga filološkoga društva
Odsjek za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Poziv za sudjelovanje

     Čast nam je pozvati vas da sudjelujete u radu Treće međunarodne konferencije o retorici „Dani Ive Škarića” i doprinesete njezinu uspjehu predstavljajući rezultate svojih istraživanja u poljima retorike, teorije argumentacije, stilistike, neformalne logike i srodnih disciplina. Konferencija u čast pokojnomu professoru emeritusu Ivi Škariću, najznačajnijemu i najutjecajnijemu hrvatskomu stručnjaku za retoriku, postala je bienalno mjesto susreta stručnjaka u interdisciplinarnome polju retorike. Na prethodnim dvjema konferencijama imali smo čast ugostiti stručnjake iz Europe i Sjeverne Amerike, a pozvani predavači bili su istaknuti autoriteti u teoriji argumentacije i vizualnoj retorici (Leo Groarke, Igor Ž. Žagar, Frans H. van Eeemeren i Jens E. Kjeldsen).

     Treća konferencija održat će se od 20. do 23. travnja 2016. u Postirima na otoku Braču. Pozvani su predavači Christopher Tindale (Sveučilište u Windsoru, Kanada), Michael Burke (Sveučilište u Utrechtu, Nizozemska) i Krešimir Bagić (Sveučilište u Zagrebu). Glavne su teme skupa:     

 • argumentacija i pravo
 • povijest retorike
 • retorika i filozofija
 • retorika i stilistika
 • retorika u medijima
 • retorika političkog diskursa
 • retorika religijskog diskursa
 • retorika znanosti
 • retorika u obrazovanju
 • teorija argumentacije
 • vizualna retorika

     Rok je za slanje sažetaka 15. studenog 2015., a nakon recenzentskoga postupka konačne odluke o prihvaćanju za sudjelovanje bit će objavljene do 1. prosinca 2015. Rok je za ranu prijavu 1. veljače 2016., a kotizacija iznosi 750 kn (400 kn za studente diplomskoga i poslijediplomskoga studija, kao i za slušače bez izlaganja). Iscrpne informacije o prijavi za sudjelovanje i plaćanju možete pronaći na službenim mrežnim stranicama konferencije.

     Jezici su skupa engleski i hrvatski, a duljina pojedinoga izlaganja ne smije prelaziti 15 minuta. Nakon svakoga izlaganja predviđena je petominutna diskusija. Osim radnoga dijela (izlaganja su predviđena za četvrtak, petak i subotu) organiziran je izlet u petak poslijepodne i svečana večera za sve sudionike u subotu. Prijava sudionika i službeni prijam bit će u srijedu poslijepodne. Informacije o smještaju i prijevozu nalaze se na mrežnim stranicama. Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

     Radujemo se vašim prijavama za sudjelovanje, izlaganjima vaših najnovijih istraživanja te razmjeni ideja u gostoljubivome ozračju prelijepoga otoka Brača, s jednim od najupečatljivijih krajolika na Jadranu. Zasigurno nema drugoga mjesta gdje bi se retoričari osjećali toplije u proljeće 2016.!

     Predsjednica Programskoga odbora
     red. prof. dr. sc. Gordana Varošanec-Škarić

     Predsjednik Organizacijskoga odbora
     dr. sc. Davor Nikolić

 

(Preuzmite Poziv za sudjelovanje kao PDF datoteku)

 

Više o konferenciji kao i prijavu za konferenciju pogledajte na web stranicama konferencije http://dis.hfiloloskod.hr.

 

Copyright © 2010 Hrvatsko filološko društvo. Sva prava pridržana. Pravne napomene i privatnost 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.