Odjel za fonetiku – poziv na predavanje “Forenzična analiza govora i audiozapisa” i 5. sastanak Odjela

Cijenjeni članovi Hrvatskoga filološkog društva,

pozivamo vas na 5. sastanak Odjela za fonetiku Hrvatskoga filološkog društva u akademskoj godini 2022./2023., koji će se održati u četvrtak, 27. travnja 2023. godine s početkom u 15:30 sati, u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu sastanka i ciklusa predavanja na temu Forenzična fonetika,  Sunčica Kuzmić, dipl.ing., održat će predavanje pod nazivom:

Forenzična analiza govora i audiozapisa

O predavačici: Sunčica Kuzmić diplomirala je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Od 2008. do 2021. radila je kao vještak za balistiku i mehanoskopiju u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. Od 2021. godine radi na uvođenju metoda iz područja vještačenja audio zapisa u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja.

Sažetak predavanja: Kroz predavanje će biti prikazan pregled vještačenja audio zapisa koja se provode u laboratorijima forenzičkih institucija, zajedno s minimalnim zahtjevima za provedbu, standardi i preporuke ENFSI (European Network of Forensic Institutes) radne skupine “Forensic Speech and Audio Analysis”, te osvrt na razvoj i implementaciju metoda u RH.

Srdačno vas pozdravljamo i radujemo se vašem dolasku!

Voditeljica Odjela

doc. dr. sc. Ana Vidović Zorić