Odjel za fonetiku – Retorika u suvremenoj nastavi hrvatskog jezika u srednjim školama

 

Cijenjeni članovi Hrvatskoga filološkog društva,

 

pozivamo vas na 3. sastanak Odjela za fonetiku Hrvatskoga filološkog društva u akademskoj godini 2023./2024., koji će se održati u četvrtak, 25. siječnja 2024. godine u 15:30 sati, u B-320 na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U sklopu sastanka i novog ciklusa predavanja „Fonetika u nastavi“, Lucija Šupe, prof. fonetike i hrvatskoga jezika i književnosti održat će predavanje pod nazivom:

Retorika u suvremenoj nastavi hrvatskog jezika u srednjim školama

Sažetak:

Retorika predstavlja riznicu znanja i vještina koje su nužne za kvalitetnu nastavu hrvatskog jezika i osposobljavanje učenika za život u 21. stoljeću. Nažalost, u praksi je često izgurana te prepuštena nastavnicima da otkriju njezin puni potencijal i, unatoč izazovima, implementiraju je u nastavu na različite načine. Upravo unutarpredmetna povezanost otvara razne mogućnosti prevladavanja problema nedostatka vremena za dublje i češće bavljenje retorikom u nastavnom procesu.

O predavačici:

Lucija Šupe rođena je u Šibeniku 1995. godine, a sveučilišni diplomski dvopredmetni studij kroatistike i fonetike završila je 2020. godine u Zagrebu te stekla zvanje magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti te magistra edukacije fonetičar rehabilitator. Bila je predavač na znanstvenom skupu Istraživanja govora s temom Obilježja govora osoba s Downovim sindromom. Od 2022. godine nastavnica je hrvatskog jezika u Gimnaziji Lucijana Vranjanina u Zagrebu.

Srdačno vas pozdravljamo i radujemo se vašem dolasku!

                                      Voditeljica Odjela

                                     doc. dr. sc. Ana Vidović Zorić